Beyza Sındıraç: Ünlü Avukat, Tüm Gücünü Kadınlar İçin Kullanıyor

2018 seçimlerinde milletvekili adaylığı ile siyaset hayatına giren Sındıraç Hukuk Bürosu Kurucusu ünlü Avukat Beyza Sındıraç, Adalet Bakanlığı’ndaki etkin çalışmalarda özellikle kadın hakları konusunda etkin rol oynamış bir isim. Aynı zamanda 2 kız çocuğu annesi olan Beyza Hanım, tüm kızların okuması ve meslek sahibi olması üzerine birçok kuruluşla birlikte çalışarak da kadınlara destek oluyor. Kadınların kendi haklarını bilmeleri gerektiğini belirterek her fırsatta “Kadınlar, haklarını bildikleri kadar güçlüdür” diyen ünlü avukat bu anlamda da çalışmalar yürütüyor.  

Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başarıyla tamamladıktan sonra avukatlık stajını duayen Avukat Burhan Apaydın’ın yanında yapan Beyza Sındıraç, Amerika’nın New York eyaletinde The State University of Newyork’ta Deniz Hukuku eğitimi aldı ve çeşitli hukuk bürolarında çalışma fırsatı buldu. Türkiye’ye dönüşü ile Kalkavan Şirketler Grubu ve Turkon Holding A.Ş. Hukuk Müşaviri olarak uzun yıllar Deniz Ticaret Hukuku, Ticaret Hukuku ve Turizm Hukuku alanlarında çalışan başarılı avukat, daha sonrasında Üniversal Hastaneler Grubu Holding A.Ş. Hukuk Müşaviri görevini kabul ederek, Sağlık Hukuku ve yabancıların Türkiye’deki yatırımları konusunda hukuki hizmetlerde bulundu. Kendi ofisinde deneyimli ekibiyle nitelikli bir hizmet veren Av. Beyza Sındıraç, aynı zamanda Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü arabulucular siciline kayıtlı olarak resmi arabuluculuk görevini de yerine getirmekte. Bunların yanı sıra Kadına Yönelik Şiddet ve Koruma Tedbirleri konusunda pek çok eğitime katılan ünlü avukat, bu alanda da faaliyet gösteriyor. Kadına yönelik şiddeti önleme konusunda başka çalışmaları da olan Av. Beyza Sındıraç, Aile Hukuku’nun özellikle boşanma hususunda arabuluculuk sisteminin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

AİLE HUKUKU ALANINDA ARABULUCLUK SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRMEYİ HEDEFLİYOR

Aile Hukuku alanında arabuluculuk sisteminin hayata geçirilmesinin çekişmeli boşanmaların önüne geçeceğini inanan Av. Beyza Sındıraç bu şekilde kadına şiddetin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu konu ile ilgili olarak çalışmalar gerçekleştiren Av. Beyza Sındıraç, bu girişiminin başarıya ulaşması halinde Türkiye’de bu alanda bir ilke imza atmış olacak. Hukuk alanı dışında aynı zamanda siyaseti de yakından takip eden ünlü avukat siyasette aktif rol üstlenmeyi ve Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmayı hedefliyor.

 

https://www.klassmagazin.com/beyza-sindirac-unlu-avukat-tum-gucunu-kadinlar-icin-kullaniyor

Basında Biz